Activiteiten

SAZ KOERDEN HELPT BIJ INZAMELING VOOR VLUCHTELINGENKAMP IN GRIEKENLAND

Saz Koerden heeft in februrai 2021 samen met Buddy to Buddy Breda en Carin meegewerkt aan een inzamelingsactie. Initiatiefnemers Liesbeth van Well en Kitty van Peer schrijven het volgende: ” Dankjewel voor het meewerken aan deze inzameling, zeker ook voor het maandverband. Iets dat zo gewoon lijkt maar op een kamp dat zeker niet is. Dankjewel voor jullie moeite! Voor het inleveren van jullie kleding, dekens, schoenen etc. De Engels gelabelde en gesorteerde dozen waren super handig omin te leveren. Wij hebben alles af kunnen geven bij Christian Refugee Relief. Vanuit het sorteercentrum vertrekt volgende week weer een transport naar Griekenland. Samen kan je zoveel meer.

VOEDSELPAKKETTEN NAAR IRAN

In november 2020 is een inzamelingsactie gehouden voor voedselpakketten voor de armste gezinnen in Kerkuk in Irak. Deze zijn in december uitgedeeld zonder onderscheid in geloof aan gezinnen die dit het hardst nodig zijn, ze zijn door corona extra zwaar getroffen. Onze secretaris mevrouw Sadia is persoonlijk naar Kerkuk gereist en onder haar begeleiding zijn de pakketten uitgedeeld.

1 september 2020 – Onderstaand dorp in Koerdistan is zwaar getroffen door corona/covid19. Saz-Koerden heeft 2000 euro gedoneerd aan de mensen daar, zodat zij mondkapjes, paracetamol en ontsmettingsmiddelen kunnen kopen.

HULP AAN DOOR CORONA GETROFFEN DORP IN KOERDISTAN

23 mei 2020- Saz Koerden heeft deelgenomen aan een actie om voor eten te zorgen voor ouderen en zeer arme mensen tijdens de feestdagen. Door corona is het armoede-probleem nog veel groter geworden dan het al was. Mede dankzij deze actie heeft men toch het Suikerfeest kunnen vieren.

Dankzij een sponsor heeft Saz -Koerden opnieuw kunnen helpen. Op bijgaande foto’s is te zien wat er door onze vrijwilligers ter plaatse is gedaan met deze bijdrage. We hebben 58 zeer arme gezinnen kunnen ondersteunen dankzij deze actie.Saz-Koerden steunt gezinnen in tijden van corona

In Irak heerst veel corona. Ook in Koerdistan worden velen door deze vreselijke ziekte getroffen.

Er is al sinds eind februari een lockdown. Dit zorgt voor veel armoede, vooral bij mensen die toch al arm waren. Zij zijn arbeiders met een laag inkomen die nu op geen enkele andere manier hun inkomen kunnen aanvullen. Daarom heeft Saz-Koerden een bedrag van 1500 euro gedoneerd waarmee getroffen gezinnen in Koerdistan kunnen worden geholpen.

Op 7 maart j.l. werd in het Mondiaal Centrum Breda Internationale Vrouwendag gevierd. Deze middag werd zeer goed bezocht. Na een openingsspeech van wethouder Greetje Bos vertelde Elisah Pals van Zero Waste hoe we er met zijn allen voor kunnen zorgen dat er minder afval is. Op de facebookpagina van Zero Waste staan zeer veel handige tips.

Op het programma stonden onder meer zang- en dansvoorstellingen, waaraan volop meegedaan kon worden. De Naald en Draadgroep en kunstenaar Marianne van Heeswijk nodigden bezoekers uit om mee te naaien en borduren aan het Wandkleed voor de Vrede. En natuurlijk was er heel veel lekker eten, waren er gezellige gesprekken en werd informatie gegeven door o.a. Saz-Koerden. Na een fijne afsluiting met samenzang en dans kunnen wij terugkijken op een zeer geslaagde middag.

Internationale Vrouwendag 7 MAART 2020
14.15 UUR – 17.15 UUR
Vrijheid, Solidariteit
en Duurzaamheid
ZATERDAG 7 MAART

Dag van de Mantelzorg 9 november 2019

Op 9 november 2019 heeft Saz-Koerden in samenwerking met Mondiaal Centrum Breda een mantelzorg dag georganiseerd voor alle mantelzorgers uit Breda. Als mantelzorger geeft deze dag je ontspanning, gezelligheid en biedt contact met andere mantelzorgers. Wij wilden op deze manier iedereen bedanken voor de inzet die ze het afgelopen jaar hebben geleverd. Met een feestelijk programma hebben wij er een leuke dag van gemaakt! Om 3 uur hebben wij een kookworkshop georganiseerd met Koerdisch eten. Dit werd verzorgd door twee Koerdische vrouwen. Het gerecht was een traditioneel Koerdisch gerecht, en iedereen die hier belangstelling voor had mocht meekijken en mee koken. Na de kookworkshop hebben wij natuurlijk met ze alle erg genoten van al het lekker eten. Om 6:30 uur stond een dansworkshop op het programma. In de dans workshop werd eerst de pasjes uitgelegd, en vervolgens mocht iedereen meedoen met het dansen. Het was een zeer geslaagde dag en we hebben de avond leuk afgesloten met een heerlijk toetje!

Het was een groot succes, wat ook blijkt uit de foto’s en twee reacties die we via mail kregen:

Goedemiddag. Ik wil jullie nog even bedanken voor het hartelijke welkom en de heerlijke maaltijd , gisteren.Voor mij als mantelzorger , was het een
mooie , ontspannende middag.Ik heb er van genoten!!!!

Beste mensen allemaal,
Hierbij bedank ik jullie voor het lekkere eten en de gezelligheid.Ook de danseressen bedankt. Misschien tot de volgende keer.

Op zaterdag 2 november heeft het transportbedrijf 782,7 kg kleding en dekens bij het Mondiaal Centrum Breda (MCB) opgehaald.

Gedoneerde kleding en dekens onderweg naar Noord-Syrië!

We hebben tussen 1400- 1500 kilo kleding en dekens  binnen gekregen. Maar niet alles bleek geschikt voor deze hulpactie. Zo zijn de mensen daar bijvoorbeeld minder lang dan hier en daarom is er o.a. ook op maat gesorteerd. Vrijdag 1 november
van 10:00 tot 17:00 uur hebben we de hele berg kleding met 16 personen
gesorteerd en ingepakt. We kregen veel aanmoedigende en waarderende woorden, een aantal mensen heeft aangeboden een volgende keer mee te willen helpen. Het was een bijzondere ervaring met al die mooie blikken, complimenten en bedankjes die we van de mensen hebben gekregen.

Bijzondere, onverwachte dingen ; paar vrouwen kwamen binnen en hebben hun hulp aangeboden om mee te doen met het sorteren.

Bijzondere donaties:

Naast werk en financieel ondersteuningen heeft Maysoon ook samen met Sazan Melko voor de lunch voor de hele groep gezorgd.

Een echtpaar heeft allebei 100 euro op de rekening gestort, in totaal dus 200 euro!

De andere donaties waren tussen de 10 en de 50 euro.

In totaal hebben we tot nu toe € 730 opgehaald,  de transportkosten  waren 1173€ (Het tekort is voorgeschoten door Stichting Saz Koerden).

U kunt nog storten om dit te kort aan te vullen! stichting Saz-Koerden, rekeningnummer NL23 RBRB 077 823 93 49 o.v.v. hulpactie Noord-Syrië.

Het Mondiaal Centrum Breda organiseert in samenwerking met Stichting Saz/Koerden een informatieavond met een powerpointpresentatie over de Koerden, over de toekomst van Koerdistan en hoe de Koerden verwikkeld zijn in de oorlog in Syrië. Op dinsdag 19 november om 19.30 uur zal Prof. dr. Joost Jongerden, die veel onderzoek onder Koerden gedaan heeft en verbonden is aan de Universiteit van Wageningen achtergrondinformatie geven.

Meer informatie zie www.mondiaalcentrumbreda.nl

Onze dank aan iedereen die mee heeft gewerkt om deze actie waar te maken!

Hulpactie voor vluchtelingen in Noord-Syrië en informatieavond over Koerden

Help hen met kleding en medicijnen

Van woensdag 30 oktober tot en met vrijdag 1 november a.s. organiseert stichting Saz-Koerden in samenwerking met het Mondiaal Centrum Breda een hulpactie voor vluchtelingen in het noorden van Syrië. Wil je hen helpen? Doneer goede, schone winterkleding, Er is vooral een tekort aan heren- en kinderkleding. Ook dekens zijn zeer welkom!

Heb je geen spullen om te doneren maar wil je wel graag helpen? Van je financiële bijdrage worden medicijnen gekocht ( zoals paracetamol) en je draagt bij aan de transportkosten.

Op woensdag, donderdag en vrijdag kun je tussen 10.00 uur en 17.00 uur kleding en dekens brengen naar het Mondiaal Centrum Breda, Roland Holststraat 71, 4819 HP Breda. Een financiële bijdrage kan worden overgemaakt naar stichting Saz-Koerden, rekeningnummer NL23 RBRB 077 823 93 49 o.v.v. hulpactie Noord-Syrië.

Daarnaast organiseert het Mondiaal Centrum in samenwerking met Stichting Saz/Koerden een informatieavond met een powerpointpresentatie over de Koerden, over de toekomst van Koerdistan en hoe de Koerden verwikkeld zijn in de oorlog in Syrië.

Op dinsdag 19 november om 19.30 uur zal Prof. dr. Joost Jongerden, die veel onderzoek onder Koerden gedaan heeft en verbonden is aan de Universiteit van Wageningen achtergrondinformatie geven.

Meer informatie zie www.mondiaalcentrumbreda.nl

Om haar doelen te kunnen bereiken organiseert de stichting Saz-koerden met enige regelmaat activiteiten. De opbrengst van deze activiteiten en oproepen wordt gebruikt om de doelstellingen te verwezenlijken

[raw]


In mijn voorbereiding op deze dag kwam ik erachter dat Vrouwendag, over de hele wereld, ZEKER bestaansrecht heeft en zelfs hard nodig is! Het gaat over de verspreiding van de solidariteit, het beleven van deze dag is een teken van


[Best_Wordpress_Gallery id="23" gal_title="Stadswandeling Willemstad juli 2018"]10 vrouwen hebben aan de wandeling deelgenomen. Het was een creatieve en informatieve dag onder begeleiding van gids. De meeste vrouwen vonden het moeilijk om gefotografeerd te worden . We hebben hun mening/wens gerespecteerd.

Iftar in Mondiaal Centrum ter gelegenheid van ramadan.
Op zaterdag 26 mei om 21.30 uur organiseert het Mondiaal Centrum Breda aan de Roland Holststraat 71, de Stichting Prisma, die vooral bestaat uit mensen met een Nederlands-Turkse achtergrond en de Stichting Saz-Koerden

Vier het samen met ons koningsdag 2018
Wij vinden het gezellig als jullie op koningsdag bij ons komen.
U wordt verwent met lekkere baklava, Berme Koerdische koekjes met traditionele koffie en thee.
Wij, Saz-Koerden, zien jullie graag op 27 april rond de klok

[/raw]

De stichting Saz-koerden heeft tot doel het bevorderen van de integratie, participatie en zelfredzaamheid van Koerdische vrouwen in Nederland door educatie, ondersteuning, begeleiding en advies
De stichting beoogt het algemeen nut en heeft geen winstoogmerk. Alle werkzaamheden worden uitgevoerd door vrijwilligers die daarvoor geen vergoeding ontvangen.
Reacties zijn gesloten.