Opbrengst Nawroz naar vluchtelingen Afrin

Op 17 maart vierden wij NAVROZ.

Voor Koerden is dit het begin van een nieuw jaar, het staat symbool voor vernieuwing, en vrijheid. Wij deden dat in het Mondiaal centrum Breda.

We maakten samen met u een reis door onze cultuur langs kunst, muziek, dans, zang, folklore en natuurlijk ons eten en drinken. Onderweg kreeg u uitleg over de achtergronden, zo vertelden wij onder andere wat de oorsprong van een gerecht is en wat de ingrediënten daarvan zijn.
Koerdistan is nog redelijk onbekend, het is een groot gebied dat binnen de landen Turkije, Armenië, Irak, Iran en Syrië ligt. Wij zijn trots op onze Koerdische achtergrond en willen dat laten zien door u onder te dompelen in onze cultuur.
De entree bedroeg 10 euro per persoon, dit is inclusief eten en drinken. De opbrengst van deze middag gaat geheel naar de renovatie van basisscholen in Koerdistan, die beschadigd zijn door de aardbeving. De activiteit is niet echt geschikt voor kinderen jonger dan 10 jaar.

Herziening doel

De opbrengst van Nawroz was €540. De opbrengst was aanvankelijk bedoeld voor renovatie van diverse beschadigde basisscholen in Koerdistan Irak, die door een aardbeving veel schade hebben opgelopen. Echter de Turkse aanval in Afrin hebben opnieuw veel mensen doen vluchten, deze militaire aanval, die veel direct menselijk leed veroorzaakt, was voor ons reden om het doel te heroverwegen. Omdat wij van mening zijn dat onze donatie beter besteed is door het verlichten van menselijk leed, heeft het bestuur besloten om gehele opbrengst aan de vluchtelingen van Afrin te doneren. Bestuursleden zijn verantwoordelijk dat het bedrag op de juist bestemming aankomt.

Bladwijzer de permalink.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *